Hvordan flytter jeg fra min gamle host til jeres server?

At overfører din konto til os kan være en nem og smertefri process uden nedetid hvis det gøres korrekt. Det eneste, der kræves, er, at du forbereder dig en smule og forstår, at processen kan være tidskrævende. Før du går i gang, skal du være sikker på, at du har mulighed for at opdatere DNS for domænet eller ændre domænets navneservere til vores. Denne guide forudsætter, at du allerede har købt et webhotel til os.

Skal du flytte flere domæner til dit webhotel, skal du først tilføje de resterende domæner til dit webhotel. Læs denne guide: Hvordan tilføjer jeg endnu et domæne til mit webhotel?

Semi-automatisk flytning af website

Hvis du benytter dig af et CMS som WordPress, PrestaShop eller lignende, kan du måske være heldig, at vores system kan flytte hele dit website. Du skal blot igangsætte en import igennem Softaculous, som tilbydes på alle vores webhoteller.
Processen kan du læse mere om her: https://www.softaculous.com/docs/enduser/remote-import/

Hvis ovenstående ikke virker, kan du prøve med en manuel flytning.

Manuel flytning af website

Du kan finde dokumentroden for dit website via cPanel > Domæner > Domæner. Dokumentroden for dit primære domæne er altid public_html.

1. Forbind til dit gamle websites FTP (f.eks. via FileZilla). Du får som regel et login til FTP, når din udbyder sender dig et login, eller også har du mulighed for at oprette en FTP-konto igennem deres kontrolpanel.
  2. Find filerne for dit website. De er som regel i en mappe kaldet 'public_html', 'www' eller 'domænenavn.dk'.
  3. Download alle filerne for dit website ned på din computer. I FileZilla gøres det ved at markere alle filerne og trække dem ind i den mappe, du ønsker dem i.
    Når alle filerne er downloadet, skal de uploades på dit webhotel hos os. Brug f.eks. et værktøj som WinRAR eller 7-Zip til at arkivere filerne i én enkelt fil, før du uploader. Overførsel af én stor fil er hurtigere end at overføre mange små.
  4. Forbind til dit nye webhotels FTP og upload filen/filerne i domænets mappe (public_html eller domænenavn.dk).
  5. Hvis du overførte filerne som en .zip fil, skal du nu markere denne og trykke på 'Udpak'.
  6. Opret en ny database, databasebruger og giv brugeren adgang til databasen:
    Hvordan opretter jeg en MySQL database?
    Hvordan opretter jeg en MySQL bruger?
    Hvordan definerer jeg min MySQL brugers rettigheder?
    Husk at notere brugernavnet og adgangskoden, da vi skal bruge disse om lidt.
  7. Tag en backup af din database på dit gamle website. Dette kan som regel gøres igennem phpMyAdmin > databasenavn > Eksporter
  8. Importer din database igennem cPanel på dit nye webhotel > phpMyAdmin > databasenavn > Importer
  9. Ret oplysningerne til databasen på dit website. For WordPress skal du åbne filen wp-config.php og ændre følgende linjer:
    define('DB_NAME', 'databasenavn');
    define('DB_USER', 'databasebruger');
    define('DB_PASSWORD', 'adgangskode');
    define('DB_HOST', 'localhost');
    DB_HOST kan du altid lade være som 'localhost' hos os.
  10. Opdater DNS, så domænet nu peger på dit webhotels IP eller benyt vores navneservere:
    ns5.chosting.dk
    ns6.chosting.dk
    ns7.chosting.dk

Har du et .dk domæne kan du følge denne guide til ændring af navneserverne.

DNS kan være op til 72 timer om at opdatere. I denne periode kan besøgende til dit website både komme ind på dit gamle website og dit nye website. Hvis der f.eks. laves en ordre på dit gamle website, kan denne ikke ses på dit nye website. For at løse dette, kan du opsætte dit gamle website til at bruge databasen hos os.

1. Tillad adgang fra dit gamle websites IP
  2. Rediger i databaseforbindelse hos din gamle udbyder (for WordPress er det wp-config.php). Ret igen databasenavn, databasebruger og adgangskoden. Ved 'DB_HOST' angiver du dit webhotels IP
  3. Gem og luk filen

Ved at følge ovenstående trin vil du forhindre enhver nedetid for dit websted og sikre, at hverken e-mails eller databaseopdateringer tabes i overførslen.